INTÉZMÉNYÜNKBEN ÉRVÉNYBEN LEVŐ
LÁTOGATÁSI REND


-    Az intézmény hétfőtől péntekig 14-16 óra között, szombaton, vasárnap és ünnepnapon 10 és 12 óra valamint 14 és 16 óra között látogatható.
-    Az intézménybe történő belépéskor alkoholos kézfertőtlenítő használata szükséges.
-    Amennyiben a látogató főtt ételt, felvágottat, tejterméket vagy gyümölcsöt hozott, mindenképpen jelezze a nővérnek!!
-    Intézményünk sajátosságait figyelembe véve (krónikus, tumoros fekvőbetegek, többségében négyágyas szobákba elhelyezve) úgy rendelkezünk, hogy fekvőbeteg esetében egy szobában egyszerre mindösszesen csak annyi látogató tartózkodhat, ahány betegágy van a szobában.  
-    Kérjük, hogy a fennjáró/mobilizálható betegek és látogatóik – amennyiben az időjárási viszonyok megengedik – az intézmény teraszát vegyék igénybe (kedvezőtlen időjárás esetén az ebédlőt). A terasz adottságait figyelembe véve egy beteghez egyszerre legfeljebb két látogató jöhet – a zsúfoltság elkerülése végett.
-    Amennyiben a látogatók az ápolttal együtt ki tudnak menni az udvarra, a látogatói létszámot nem korlátozzuk.
-    Egy beteghez egy adott látogatási időben legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra (amennyiben ezt a körülmények – pl. szobatársakhoz érkező további látogatók – lehetővé teszik).
-    10 éven aluli gyermekek látogatását nem javasoljuk. Amennyiben erre a család feltétlenül igény tart, 10 éven aluli gyermek max. 10 perces látogatást tehet szülői (felnőtt) felügyelet mellett.
-    A látogatást koordináló dolgozó útmutatásait be kell tartani!

Együttműködésüket köszönjük!


Tatabánya, 2024. április 15.
Dezső Tibor
Intézményvezető


2024. április 01-től érvényes ápolási díjak

Krónikus beteg napi ápolási díja Tumoros beteg ápolási díja  Átmeneti elhelyezés napi ápolási díja
Ápolási díj  10 500 Ft/fő 8 500  Ft/fő  15 500 Ft/fő
 Ágyfenntartói díj  8 400 Ft/fő 6 800Ft/fő 12 500 Ft/fő
 Intézményi hozzájárulási díj   150 000 Ft/félév
 Egyágyas szoba díja  Ápolási díj + 1 500 Ft/nap/fő 
 Kétágyas szoba díja    Ápolási díj + 1 000 Ft/nap/fő

 


HOZZÁTARTOZÓI KAPCSOLATTARTÁS SZABÁLYOZÁSA

 

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (Eütv) 11.§-a rendelkezik a fekvőbeteg ellátás kapcsolattartási jogáról.  Intézményünk sajátosságait figyelembe véve – a főápolói/ápolói munka zavartalan biztosítása mellett – a következőkről tájékoztatjuk Önöket:

-    akinek saját készüléke van (ápolt), bármikor hívhatja a hozzátartozója;
-    akinek nincs saját készüléke, az intézményi mobiltelefonon keresztül beszélhet hozzátartozójával az alábbiakban részletezett módon:
o    naponta 11-12 óra, valamint 15-16 óra között napi egyszeri telefonhívás engedélyezett (az ápolási feladatok, valamint a ki-be öltözés, készülékfertőtlenítés okozta nehézségek miatt);
-    előzetes egyeztetést követően tablet-en (pl. skype-on).

Az ápoltak felől érdeklődni lehet:
-    általános állapotuk, közérzetük és hangulatuk felől: a nővérektől naponta 11-12 óra valamint 15-16 óra között;
-    a beállított terápiáról, gyógyszerekről, egészségügyi állapotukról: a főnővértől munkanapokon 11-12 óra között.

Mindkét esetben – a betegtársakra, a hozzátartozóikra valamint az ápolási folyamatokra való tekintettel – kérjük, hogy egy-egy beszélgetés lehetőleg ne legyen 5 (öt) percnél hosszabb. Természetesen a nővéri mobiltelefon máskor is hívható, de ezekben az időintervallumokban a legvalószínűbb, hogy a nővérek ápolási feladataik mellett, erre is tudnak időt szakítani.

Továbbra is igyekszünk biztosítani azt (megfelelő védőöltözet biztosítása, valamint nővéri segítséggel történő beöltöztetés mellett), hogy a súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhasson, ill. az egyeneságbeli rokon rövid látogatást tegyen.

Jelen szabályozás visszavonásig érvényes.

Megértésükre és együttműködésükre feltétlenül számítunk!


Dezső Tibor
Intézményvezető
Tatabánya, 2022. augusztus 02.