Tisztelt hozzátartozók/érdeklődők!

Értesítjük Önöket, hogy 2022. december 22-től 2023. január 2-ig intézményünkben az ügyfélfogadás szünetel!  Az első ügyfélfogadási napunk 2023. január 3-a (kedd).


Áldott Karácsonyi Ünnepeket és
Békés, Boldog Új Esztendőt kívánunk!


Dezső Tibor
Intézményvezető


Tatabánya, 2022. december 21.INTÉZMÉNYÜNKBEN ÉRVÉNYBEN LEVŐ
LÁTOGATÁSI REND


-    Az intézmény hétfőtől péntekig 14-16 óra között, szombaton, vasárnap és ünnepnapon 10 és 12 óra valamint 14 és 16 óra között látogatható.
-    Az intézménybe történő belépéskor alkoholos kézfertőtlenítő használata szükséges.
-    A látogatóknak mindvégig háromrétegű sebészi maszkot, vagy FFP2-FFP3 maszkot kötelező viselnie.
-    Amennyiben a látogató főtt ételt, felvágottat, tejterméket vagy gyümölcsöt hozott, mindenképpen jelezze a nővérnek!!
-    Intézményünk sajátosságait figyelembe véve (krónikus, tumoros fekvőbetegek, többségében négyágyas szobákba elhelyezve) úgy rendelkezünk, hogy fekvőbeteg esetében egy szobában egyszerre csak egy-egy látogató tartózkodhat – különböző betegeknél. Egy betegágynál egyszerre csak egy látogató tartózkodhat!
-    Kérjük, hogy a fennjáró/mobilizálható betegek és látogatóik – amennyiben az időjárási viszonyok megengedik – az intézmény teraszát vegyék igénybe (kedvezőtlen időjárás esetén az ebédlőt). A terasz adottságait figyelembe véve egy beteghez egyszerre legfeljebb két látogató jöhet – a zsúfoltság elkerülése végett.
-    Amennyiben a látogatók az ápolttal együtt ki tudnak menni az udvarra, a látogatói létszámot nem korlátozzuk.
-    Egy beteghez egy adott látogatási időben legfeljebb két látogató mehet be (felváltva!), személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra (amennyiben ezt a körülmények – pl. szobatársakhoz érkező további látogatók – lehetővé teszik).
-    10 éven aluli gyermekek látogatását nem javasoljuk. Amennyiben erre a család feltétlenül igény tart, 10 éven aluli gyermek max. 10 perces látogatást tehet szülői (felnőtt) felügyelet mellett.
-    A látogatást koordináló dolgozó útmutatásait be kell tartani!
-    Megértésüket és együttműködésük tisztelettel köszönöm!

Tatabánya, 2022. január 21.
Dezső Tibor
Intézményvezető


Ápolási díjak 2023. január 1-től 

 

Tisztelt Hozzátartozók!

 

A 2022-es év gazdasági nehézségei kritikus helyzetbe hozták a Hospice Szeretetszolgálat Alapítvány Nefelejcs Ápolási Intézetének működését. A beszállítói, szolgáltatói áremelkedések, az élelmiszerárak, az üzemanyagár, valamint a közüzemű költségek emelkedése soha nem látott anyagi terhet rótt az intézmény gazdasági működésére.

A fenti összetevők ahhoz vezettek, hogy az Alapítvány Kuratóriuma kénytelen volt az ápolási díjak emelése mellett dönteni 2023. január 1. napjától. A számításoknál azt a minimális összeget vették figyelembe a kurátorok, amelynek alkalmazásával az intézmény biztonságosan működtethető.

Az alábbi táblázatban közöljük a 9/2022 Kuratóriumi Határozat (2022.11.23.) a.-e. pontjai alapján 2023. január 01-től érvényes napi ápolási díjakat:

 

                                                                             Krónikus         Tumoros        Átmeneti    
Ápolási Díj 8 000 Ft 5 000 Ft 9 500 Ft
 Ágyfenntartási díj  6 000 Ft. 3 700 Ft 7 700 Ft
Intézményi hozzájárulási díj 36 000 Ft/fő/félév  
 Egyágyas szoba díja Ápolási díj + 1 500 Ft/nap/fő  
 Kétágyas szoba díja Ápolási díj + 1 000 Ft/nap/fő   

 


HOZZÁTARTOZÓI KAPCSOLATTARTÁS SZABÁLYOZÁSA

 

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (Eütv) 11.§-a rendelkezik a fekvőbeteg ellátás kapcsolattartási jogáról.  Intézményünk sajátosságait figyelembe véve – a főápolói/ápolói munka zavartalan biztosítása mellett – a következőkről tájékoztatjuk Önöket:

-    akinek saját készüléke van (ápolt), bármikor hívhatja a hozzátartozója;
-    akinek nincs saját készüléke, az intézményi mobiltelefonon keresztül beszélhet hozzátartozójával az alábbiakban részletezett módon:
o    naponta 11-12 óra, valamint 15-16 óra között; amennyiben fertőzött szobában levő betegről van szó, napi egyszeri telefonhívás engedélyezett ue. időpontokban (az ápolási feladatok, valamint a ki-be öltözés, készülékfertőtlenítés okozta nehézségek miatt);
-    előzetes egyeztetést követően tablet-en (pl. skype-on).

Az ápoltak felől érdeklődni lehet:
-    általános állapotuk, közérzetük és hangulatuk felől: a nővérektől naponta 11-12 óra valamint 15-16 óra között;
-    a beállított terápiáról, gyógyszerekről, egészségügyi állapotukról: a főnővértől munkanapokon 11-12 óra között.

Mindkét esetben – a betegtársakra, a hozzátartozóikra valamint az ápolási folyamatokra való tekintettel – kérjük, hogy egy-egy beszélgetés lehetőleg ne legyen 5 (öt) percnél hosszabb. Természetesen a nővéri mobiltelefon máskor is hívható, de ezekben az időintervallumokban a legvalószínűbb, hogy a nővérek ápolási feladataik mellett, erre is tudnak időt szakítani.

Továbbra is igyekszünk biztosítani azt (megfelelő védőöltözet biztosítása, valamint nővéri segítséggel történő beöltöztetés mellett), hogy a súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhasson, ill. az egyeneságbeli rokon rövid látogatást tegyen.

Jelen szabályozás visszavonásig érvényes.

Megértésükre és együttműködésükre feltétlenül számítunk!


Dezső Tibor
Intézményvezető
Tatabánya, 2022. augusztus 02.